Lazer Tedavileri

Akne_sivilce_izleri

YÜZ KIZARIKLIK VE KILCAL DAMAR TEDAVİSİ (ROZASE, ROZA TEDAVİSİ)

Roza hastalığı burun, çene, alın, yanaklar gibi yüzün orta kısmını tutan, kızarma ve yanma atakları ile başlayıp daha sonra sivilceler, kalıcı kızarıklık, kılcal damar artışı yapan, deride ödem ve doku şişliği yapan kronik bir deri hastalığıdır. Gül hastalığı ve gülleme adı ile de bilinir.

Roza hastalığının kızarıklık ve yanma, kılcal damar ile seyreden tipi (eritemotelenjiyektazik tip) tedavide;

Güneşten koruyucu kremler, tetikleyici faktörlerden (stres, sıcak içecekler, alkol, sigara, baharatlı yiyecek, sıcak banyo ve buhar uygulamaları, yoğun egzersiz, sıcak ve soğuk hava) sakınmaları, krem tedavileri, bazen damar düzenleyici tablet tedavisi veya lazer uygulamaları önerilir.

Son yıllarda yapılan çalışmalarda ve bizim 13 yıllık klinik gözlemlerimize dayanarak roza hastalarında yapılan lazer uygulamaları; hastalığın tekrarlama olasılığını düşürmekte ve yüz kızarıklığının azalması sosyal yaşam kalitesini oldukça artırmakta, hastalara umut verici olmaktadır.

Yüz kızarıklığında 540 nm sarı ışık lazeri ve 1064 nm Nd-yag lazeri kliniğimizde tedavi amaçlı kullanmaktayız. Hem kılcal damarları hem kızarıklığı tedavi eden sistemler derinin dermal tabakasının güçlenmesini ve kollojenin yeniden şekillenmesini sağlamaktadır.

ROZASE FOTONA PROTOKOLÜ

1064 nm Nd-yag lazer ile roza hastalığının hem kızarıklığı hem kılcal damar tedavisi yapılabilmektedir. İşlem öncesi herhangi bir anestezik uygulama gerekmez, ağrısız, soğutucu lazer sistemi ile yapılır ve oldukça konforludur. Ayda bir seans, 3-6 seans hastalığın şiddetine göre lazer uygulanır. Yaklaşık 30 dk. süren uygulama sonrası kişi günlük yaşamına geri dönebilir. Dermatolog hekimin uyguladığı tedavide, tecrübeli ellerde oldukça güvenlidir ve yan etki olasılığı düşüktür. İşlem sonrası oluşan kızarıklık, ödem ve morarma kısa sürede gerileyecektir. Normal koşulda ve uygun dozda lazer sonrası iz kalması beklenmez.

Nd-yag lazer ile rozase protokolü ile kızarıklıkta azalma, vasküler lazer başlıkları ile kılcal damarları ile kılcal damar tedavisi uygulanarak roza hastalarında ciltlerinde rahatlama elde edilir. Lazer uygulama sonrası yüze sıcak uygulamalardan kaçınılması ve mutlaka en az 30 koruması olan güneşten koruyucu krem kullanımı önerilir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp