SİVİLCE (AKNE) VE SİVİLCE İZLERİNDEN NASIL KURTULURUM?

Akne_sivilce_izleriSivilce temelde ergenlerin hastalığıdır bu yaş grubunun %85’ini bir şekilde etkiler, çok nadiren ergenlik dönemi sonrasında da başlayabilir. Akne oluşumuna sebep olan genetik faktörler, hormonal sebepler, mekanik travma, kullanılan kozmetik ürünler ve alınan gıda dermatolog hekiminiz tarafından değerlendirilir ve kişiye özgü tedavi başlanır.

Yüzde yağlanma ve gözenek yoğunluğu varsa ilk başta peeling içerikli hafif soyucu kremler ve yıkama ürünleri tercih edilir, sonrasında yağlanma gözenek problemine yönelik baby face lazer, karbon lazer veya dermapen mikro iğneleme tedavilerine geçilir.

Hem gözenek hem iltihaplı sivilceler varsa krem tedavilerine ek olarak tablet tedavisi ve akne lazeri başlanabilir. Akne tablet tedavisi; hastanın yaşı, aldığı tedaviler göz önünde bulundurularak antibiyotik tablet, isotretinoin veya hormonal tablet düşünülebilir.

Bazı hastalarda cilt yapısına bağlı olarak sıkma olmasa da sivilceler iz ile sonuçlanır aktif tedavi bitiminde iz tedavilerine geçilir; scarlet (altınfrekans), baby face thulium lazer, dermapen mikro iğneleme, fraksiyonel lazer, PRP, kollogen aşısı, gençlik aşısı ve dolgu iz tedavi seçenekleri arasındadır, bazen iki yöntemi birlikte kullandığımızda olur. Dermatolog hekiminiz cilt yapınızı inceleyerek doğru ve etkin tedavi konusunda sizi bilgilendirecektir.

İNNOFACİAL CİLT BAKIMI

Cildi derinlemesine temizleme, nemlendirme ve besleme özelliğine sahip bir bakım sistemi olan innofacial; suyun gücünü kullanarak derinlemesine temizlenme, ölü hücrelerden ve yağlı tabakadan peeling ile kurtulma, aynı zamanda siyah noktalar ve sivilcelerden kurtulmayı sağlayan, nem ve leke bakımı da sağlayan hidrodermabrazyon yöntemidir. İnnofacial ile herhangi bir iyileşme sürecine gereksinim kalmadan derinin derin temizliği ve nemliliğini sağlar. Tedavi aşamalarında temizlenen yüze 10’ar dakikalık üç aşamalı özel toniklerle yapılan vakumlu cihaz temizleme, arındırma, komedon temizliği, nemlendirme aşamalarından oluşur. Toplam bakım süresi 40 dakikadır. Cilt bakımı sonrası herhangi bir kızarıklık oluşmaz. Bu sayede günlük hayatınıza rahatlıkla dönebilirsiniz. Sıkma yapılmadan uygulanan bu bakımla her mevsim siyah noktasız, aknesiz ve gözeneksiz duru bir cilde sahip olmak mümkün.

SCARLET (ALTINFREKANS –ALTINİĞNE ) RADYOFREKANS SİSTEMİ

Scarlet radyofrekansta fraksiyonel mikro iğneler ciltte küçük delikler açar, cildin bu açılan delikleri onarması ile tekrar yenilenme süreci başlar, cildin üst tabakasındaki hücre gelişim faktörleri harekete geçer. Lifting, ton farklılıkları ve lekelerde azalma sağlanır. Aynı anda deri altına 60 dereceye kadar verilen radyofrekans ısısı kollajen liflerini uyarır. Kollajen uyarımı ciltte toparlanma, çukur ve izlerde azalma, sıkılaşma olur. Akne izlerinde tek başına veya diğer yöntemlerden PRP, gençlik aşısı kollogen aşısı ile birlikte uygulanabilir. Scarlet izlere bağlı olarak en az 3-6 seans önerilir, öncesinde anestezik krem uygulaması ile yaklaşık 1 saatlik işlem süresi vardır. Fraksiyonel radyofrekans yöntemi lazer ve diğer uygulamalardan farklı olarak yaz aylarında da güvenle uygulanabilir, lekelenme riski yoktur ve işlem sonrası hiçbir özel bakım gerektirmez. Bu yöntemin bilinen önemli bir yan etkisi yoktur.

DERMAPEN (MİKROİĞNELEME) UYGULAMASI

Dermapen cihazı ile yapılan mikrokanal tedavisidir. Derinin alt tabakalarına hyaluronik asit, büyüme faktörü, peptid veya kök hücre ekstresi içeren ürünlerin mikro iğneler aracılığı ile yedirilmesi işlemidir.

Dermapen cihazı cilde uygulandığında cm’de 250-400 adet arasında mikro kanal oluşturmaktadır. Oluşan mikro kanallardan emilen hyaluronik asit, kök hücre ekstreleri derinin alt tabakalarına geçerek hasar gören deri tabakasında bir tamir mekanizmasını başlatır. Bu yöntem ile normal cilt bakım ve uygulamalarına göre kozmetik ürünler 200 kat daha fazla cilt altına geçiş gösterirler. Uygulama sırasında cilde verilen maddelerin sağladığı yararlı etkinin yanı sıra; dermapen cihazının açtığı mikro kanallar sayesinde gerçek anlamda bir yara görüntüsü oluşturmasa da cilt tarafından yara gibi algılanır ve derinin kendisi de yeni kollajen, elastin gibi doku gençleştiren maddelerin üretimini arttırır. Bu sayede izler ve ince kırışıklıklar ilk seanstan itibaren azalmaya başlar. Deride oluşan mikro kanallar 15 dakika içinde herhangi bir iz bırakmadan kaybolur.

Dermapen cildin ihtiyacına göre değişmekle birlikte 4 hafta aralar ile 3-6 seans şeklinde uygulanır. İşlem öncesi 20-30 dk. anestezik krem ile bekletilir. Tüm cilt tiplerine uygun olan bu yöntemin uygulanmasından sonra ortaya çıkan kızarıklık genellikle 2-6 saat içerisinde sona erer, hassas ciltlerde nadiren morluk kızarıklık 4-5 gün devam edebilir. Bu sırada uygulanan özel maske hem kızarıklığın azaltılmasını hem de uygulanan maddelerin deri altına daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

FRAKSİYONEL LAZER VE BABYFACE BEAUTY THULİUM LAZER

Lazerle iz ve gözenek tedavilerinde diğer bir tedavi seçeneği; Erbium - YAG ve Babyface thulium lazer cihazlarıdır. Her iki cihaz da benzer işlem yapmasına rağmen, Erbium lazerlerin deride daha fazla hasar yapma riski olup bundan dolayı iyileşme süresi daha uzundur. Her iki cihaz sisteminde yapılan fraksiyonel lazer peeling uygulamalarında uygulama sırasında ağrı çok az olup, işlem sonrasında yara iyileşme süresi ve leke kalma riski karbondioksit lazerlere göre çok düşüktür. İşlem sırası ve sonrasında yanma ve ağrı hissi çok azdır. Lazerle Peeling işlemi sırasında cildin üst tabakası doktorunuz tarafından belirlenecek sizin için uygun bir derinlikte soyulur, alttan sağlıklı derinin pürüzsüz ve lekesiz olarak gelmesini sağlama işlemidir. Soymanın derinliği, sivilcenin bıraktığı izin derinliğine, kişinin deri kalınlığına ve deri rengine göre değişmektedir.

Lazer soyma işlemi klinikte uzman dermatolog hekimler tarafından yapılmadır. Uygulama için güneş ışınlarının etkisinin azaldığı sonbahar ve kış dönemi tercih edilir. Öncesinde lokal anestezik kremler sürülerek kişinin ağrı duyması engellenir. İşlem 30 dakika kadar sürer. Sonrasında deride kızarıklık ve hafif ödem izlenir. Lazer sonrası hekim tarafından uygulanan özel bir maske ile kızarıklık ve ödem kısa sürede geriler. Ardından 4-7 gün süren Babyface thulium lazerde daha belli belirsiz olan cildinizde yüzeyel soyulmalar gözlenir. Bazı derin izi olan hastalarda daha derin soyma işlemi uygulanır ve kabuklanma gözlenir. Bu süreçte doktorun önerdiği kremler sürülmeli ve güneşten çok iyi korunulmalıdır. Lazer uygulamaları PRP işlemi ile kombin edilebilir ve lazer tedavi etkinliğini artırmak hedeflenir.

Seans sayısı hastanın cilt yapısına ve sivilce izlerinin derinliğine göre değişmektedir, 3-6 seans ayda 1 kez uygulama önerilir. Cildin üst tabakasının yeniden oluşmaya başladığı 1 haftadan itibaren, cildin yapısındaki olumlu değişim ve sivilce izlerinin derinliğindeki azalma net olarak fark edilir. Lazer uygulamaları sonrasında izlerdeki iyileşme tedavi bitimi ile sınırlı kalmayıp, kollagen yenilenmesi seanstan 6-12 ay sonra bile devam etmektedir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp