Saç Kıran Hastalığı

alopesi

Alopesi Areata ( Saçkıran Hastalığı ) saç dökülmesi anlamına gelir. Bir kişide yuvarlak veya oval para şeklinde , deride değişiklik olmadan saçlı deri, kaş kirpik, sakal, bıyık veya vücut kıllarında kayıp olmasıdır.

alopesi_1

Alopesi areata neden oluşur? Alopesi areata; otoimmün (kişinin kendi savunma hücrelerinin vücudundaki hücreleri yabancı görüp saldırması) bir hastalıktır. Burada, savunma hücrelerinin kişinin kendi kıl köklerine saldırması ile alopesi areata gelişir.

Alopesi areata bulaşıcı mıdır? Alopesi Areata bulaşıcı değildir.

Alopesi areatanın genetik geçişi var mıdır? Genetik olarak yatkın olan kişilerde tetikleyici bir takım faktörlerle hastalık oluşur.

Alopesi areatayı nasıl tedavi edilir? Kıllar genellikle kendiliğinden bir yıl içinde yeniden geri gelebilir. Tedavi kılların daha hızlı geri gelmesine yardımcı olur. Tedavide yama biçimindeki saç dökülen alana lokal iğne, krem veya losyon, yaygın durumlarda ağızdan tabletler ve kremin birlikte kullanılması önerilir. Dirençli hastalarda PUVA ( Fototerapi) tedavisi de oldukça başarılı bir yöntemdir. Tedaviniz hakkında merak ettikleriniz için deri hastalıkları uzmanınıza danışınız.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp