Botoks Uygulamasında En Çok Merak Edilen Konular

Antalya'da Botoks Fiyat Listesi

Korkulu rüyamız yaşlanmaya karşı mücadelemizde hala en etkili silahımız Botoks.

Peki güvenli mi, yaşlanınca mı başlayalım, ilk çizgiler oluşunca başlayalım da koruyucu etki mi oluştursun, pahalı mı ?

Botoks ilk olarak resmi olarak 1997 yılında kırışıklıkları 1 haftada düzelten mucize bir ilaç olarak piyasaya sürüldü! Geçmişi ise 1985 yılına dayanıyor. Aslında bir bakteriden elde edilen Botulinum toksinininin ilk kullanım alanı şaşılık ve göz seğirmesi tedavisi. İlk kullanan doktor ise Franscisco’da Göz Araştırma Enstitüsünde çalışmakta olan Dr. Alan B. Scott adında bir bilim adamı. Hastalarında şaşılığın yanı sıra kaş ortası ve göz kenarı çizgileri kaybolunca ilaç endüstrisi kozmetik endüstrisi ile beraber çalışmaya başladı.

Botoks resmi olarak 35 yıldır göz ve nörolojik hastalıkların, 25 yıldır da cilt kırışıklıklarının tedavisinde kullanıldığına göre rüştünü ispat etmiş bir ilaçtır.

Gelelim başlama yaşına. İlk kaş ortası, göz kenarı ve alın çizgileri oluşmaya başladığında uygulanması hem çizgilerin yerleşmesini önler, hem de yeni çizgilerin oluşmasını engeller. Bu yaş herkes için değişken. 20 yaşında derin bir kaş ortası çizgisi belirgin olabilirken, 45 yaşında göz kenarı kaz ayağı çizgileri henüz başlayan kişiler de olabilir. Dermatoloğunuz basit bir mimik testi ile size bunu söyleyebilir.

Peki ne kadar sık yaptıralım ?

Bu da değişken . Çok mimik kullanan genç bir hastada etki 4 ay sürerken, daha kontrollü mimik kullanan orta yaşlı bir kişi 6 ay rahatlıkla etki görebilir.

Yüzüm şişer mi, herkes anlar mı Botoks yaptırdığımı?

Botoks dokuyu şişiren ve yer kaplayan bir ilaç değildir. Enjekte edildiği kasta anormal kasılmayı rahatlatarak kırışıklık giderici etki gösterir. Uzman doktor ellerinde mimikleri kaybetmeden çizgilerinizden kurtulabilirsiniz .

“Botoks yaptırırsam hep devam etmek zorunda mıyım? Bırakmak istersem daha kırışık olur muyum? “ un da cevabı kesinlikle hayır. Sevmezseniz devam etmek zorunda değilsiniz; Botoksun etkisi geçince eski haline döner cilt. Uzun yıllar sonra artık Botoks yaptırmama kararı alırsanız da her zaman ilk yaptırdığınız haliyle kalır çizgileriniz; çoğalmış değil azalmış olarak .

Botoks fiyatları nasıl peki, pahalı mı, neden tüm uygulama fiyatları aynı değil acaba?

Yaşamınız boyunca kullanacağınız tüm pahalı kırışıklık kremlerinden daha etkili ve daha uzun vadede daha ekonomik bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz . Fiyatlardaki değişimler ise her hastaya uygulanan Botoks ilaç miktarının aynı olmaması yüzünden.

Sevgi ile kalın

Uz. Dr Betül Parmaksızoğlu & Uz. Dr Fikriye Uslu Dermatoloji Kliniği

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp