LAZER PEELİNG UYGULAMALARI

Lazer Peeling Nedir?

Yaşlanmanın ve olumsuz çevre koşullarının (güneş, çevre kirliliği, kozmetikler, makyaj malzemeleri vb) etkisi ile zamanla ciltte, özellikle yüz bölgesinde kırışıklıklar ve renk düzensizlikleri oluşmaktadır. Lazer peeling bu olumsuz cilt değişkliklerinin giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle ağız ve göz çevresindeki kırışıklıkların giderilmesi ve cilt kalitesinin yükseltilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Yüzeyel (mikrolazer peeling) ve derin lazer peeling olmak üzere 2 farklı uygulama yapılmaktadır.

Lazerle Peeling işlemi sırasında cildin üst tabakası doktorunuz tarafından belirlenecek sizin için uygun bir derinlikte soyulmaktadır. Çalışılacak derinlik cildin durumuna, alınmak istenen sonuca ve özel bakım gerektiren iyileşme süresi ile ilgili beklentiye göre belirlenmektedir. Uygulama öncesinde lokal anestezik kremler ile kişinin ağrı duyması engellenir. Çalışma derinliği ve enerji seviyesi mikron hassaslığında hastanın durumuna göre ayarlanabilmektedir. Örneğin belirgin sivilce izlerinde derin çalışılması halinde daha iyi sonuçlar alınabilecek ancak tedavi sonrası özel bakım gerektiren iyileşme süresi daha uzun olacaktır. Lazer peeling işlemi sonrası soyulmanın yanı sıra aynı zamanda ciltte yeni kollajen oluşumu uyarılır ve bunun sonucunda cildin kalınlığı, sıkılığı ve elastikiyetinde önemli gelişme sağlanır. Cilt yüzeyinde yeni oluşan sağlıklı ve taze hücreler cildinize daha aydınlık ve genç bir görünüm sağlar.

Lazer Peeling Yöntemi Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

  • Kırışıklıklar (özellikle ağız kenarı ve göz çevresinde ulaşılması zor bölgelerde bulunanlar)
  • Skarlar (yara izleri)
  • Lekeler
  • Yıpranmış cilt

Lazer İle Cilt Soyma (Lazer Peeling) Yüz ve Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanabilir?

Vücudun çeşitli bölgelerine lazerle cilt soyma işlemi uygulanabilmekle birlikte, en yaygın olarak tedavi edilen bölgeler yüz ve boyundur. Lazer peeling klasik plastik cerrahi ameliyatları sonrası sonuçların daha da iyileştirilmesi için operasyonlarla kombine olarak da uygulanabilmektedir.

Tedavi Kaç Seanstan oluşur ve Sonrasında Cildin durumu Nasıl Değişir?

Seans sayısı hastanın cilt yapısına ve problemine göre değişmektedir. Güneş ve yaşlılık lekeleri gibi durumlarda tek uygulama bile yeterli olurken, sivilce ve operasyon izlerinde 1-3 ay aralıklar ile 3- 5 seanslık uygulamalar gerekebilir. Cilt gençleştirme- ameliyatsız germe uygulamaları ise 1-2 yıl aralar ile tekrarı yapılmaktadır. Lazerle cilt soyma işleminden hemen sonra ciltte kızarıklık oluşur ve güneşten yanmış gibi hissedilir. Daha derin uygulamalarda ise derinliğe bağlı olarak yüzeyel kabuklanma görülebilir. Doktorunuz size tedavi sonrası gereken özel bakım ile ilgili detaylı bilgi verecektir. Yüzeyel çalışıldığında özel bakım süresi 2-4 gün olabilmektedir. Ertesi gün kapatıcı kullanıp makyajını yapabilir. Daha derin işlemlerde iyileşme süresi daha uzun olup 2-3 haftalık özel bakım gerekebilir.

Lazerle Sonrası Bakım

Doktorunuz tarafından size önerilen cilt bakım ürünleri veya sürme ilaçlar, önerildiği şekilde düzenli kullanılmalıdır. İyileşme süreci içinde cilt güneş ışınlarına karşı çok hassas bir durumdadır. Dolayısıyla tam olarak iyileşene kadar kesinlikle yüksek faktörlü güneşten koruyucular kulllanılmalı, güneşe direk maruz kalınmamalıdır. Güneş hasarlarından ve cildinizin erken yaşlanmasından korunmak için tüm hayatınızda düzenli olarak güneş koruyucu kullanılması önerilir.

Lazer Peeling Sonuçları Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Cildin üst tabakası yeniden oluşmaya başladığı 1 haftadan itibaren cildin yapısındaki olumlu değişim ve kırışıklıklardaki azalma net olarak fark edilir. Derin işlem yapıldığında ise kollajen uyarılır ve seanstan 6-12 ay sonra dahi cilt kalitesindeki olumlu değişim artarak devam eder. Bu süre içinde her geçen gün cilt kalınlığı ve elastikiyetindeki gelişim fark edilir.