LAZERLE DÖVME VE KALICI MAKYAJ SİLME

Dövme; esetik amaçlı olarak boyanın iğne ile cildin alt tabakalarına işlenerek kalıcı desen çizilmesidir. Kullanılan boya partikülleri büyük olduğundan dolayı vücut tarafından parçalanamadığı için yapılan desenler kalıcıdır. Ülkemizde özellikle kozmetik amaçla dövme yaptırılmaktadır ne yazık ki bazı dövmeler sosyal sorunları beraberinde getirebilir. Dövme sildirme işlemlerin dövme yaptırmak kadar kolay değildir. Kaç seans uygulama yapılacağı boyanın rengine, derinliğine, dövmenin yaşına, yapılma yerine göre değişmektedir. Koyu renkli amatör dövmeler daha az seans ister, daha kolay çıkar. Profesyonel dövmeler daha derine işledikleri için çıkarmak daha zordur.

Dövme çıkarmanın şu anki teknoloji ile en güvenli ve en etkin yolu nanosaniyede atış yapabilen Q-switched lazerlerdir. Boyanın rengine göre değişik dalga boylarında Q-switched lazerler vardır. En kolay çıkanlar siyah ve koyu mavi gibi koyu renklerdir. Beyaz ve sarı gibi açık renklerin silinmesi ise çok zordur, tam olarak çıkmayabilirler veya picosaniye lazerleri kulanılabilir.

Lazerle Dövme sildirme işlemi zararlı mıdır?

Q-switched lazerler nanosaniyede atış yaparlar. Bu sayede cilde zarar vermeden derinin içindeki boya partiküllerini hedefler. Lazer ışını boya partikülleri tarafında tutulur, ısıya dönüşür. Isınan boya partikülleri parçalanır. Böylece makrofaj denen vücudun çöpçü hücreleri boya parçalarını ortamdan uzaklaştırarak dövmenin silinmesini sağlarlar. Uygulana lazer işlemi uygun dozda verildiğinde cilde zarar vermez. Uygun dozlarda lazer tedavisi ciltte yanık ve iz oluşturmaz.

Lazerle dövme silme işlemleri kaç seans sürer?

Q-switched lazerler ile dövme çıkarma işlemi seans seans yapılan bir işlemdir. İki seans arasında ortalama 6 hafta geçmesi gerekir. Bu süre; her seans sonrası parçalanan boyalar partiküllerinin ortamdan uzaklaştırılması için geçmesi gereken zamandır. Lazer işlemi öncesinde sürülen analjezik kremler, soğuk uygulamaları hasta konforunu artıracaktır. İşlemden sonra bölgeye deri yapılandırıcı kremler ve güneş koruyucu krem kullanmak yeterlidir. İşlem sırasında boya partiküllerinin parçalandığı hemen görülebilir. Lazer atışı yapılan bölge hemen beyazlar. Lazer atışının yapılacağı alanın bronz olmaması işlemi daha kolay olmasını sağlar. Bu nedenle hastaların lazerle dövme çıkarma işleminden önce ve sonra güneşten korunmaları önerilir.
Çok renkli dövmeler ve üst üste yapılan dövmeleri silmek daha zordur. Bu tip dövmeler sonunda rengi açılıp gölge halinde de kalabilirler. Boyun, gözaltı gibi derinin ince olduğu bölgelerde lazer ile dövme çıkarma işlemi yüksek enerji uygulamadığı için daha zordur. Dövme yapılalı ne kadar çok zaman geçtiyse çıkarmak o kadar kolay olacaktır. Lazer ile dövme çıkarma işlemi kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık 4-12 seans arası uygulanması gerekmektedir. Q switched lazerler dövme çıkarmanın en iyi yolu olmasına rağmen çok renkli, derine işlenmiş, üst üste yapılmış dövmeler daha çok senas gerektirir. Cerrahi işlemlerin az veya çok iz bıraktıkları göz önüne alınırsa dövmesini çıkarmak isteyen kişiler için Q-switched lazerler en iyi alternatiftir.

İstenmeyen dövmelerin yok edilmesi için ideal çözümler üreten Helios III, dünyanın ilk Q-switched fraksiyonel lazeridir. Seans sayısı dövmede kullanılan boyanın türü, rengine ve uygulama derinliğine bağlıdır. Uygulama dermatoloji uzmanı tarafından yapılmalıdır.
Tedavi seanslarının kısalmasını sağlayan long pulse özelliği Helios III’de bulunmaktadır. Dövmelerin silinmesi ve cilt lekeleri tedavisinde kullanılan, en hızlı ve en etkili çözümü üreten lazer cihazı Helios III, sahip olduğu fraksiyonel özelliklerle de diğer Q-switched lazerlerden ayrılır.
Helios III uygulama sonrası, ciltte iz oluşturmama avantajına sahiptir.
Dünyada ilk long pulse özelliğe sahip Q-switched lazer olan Helios III, hızlı ve mükemmel neticeler vermesinin yanı sıra, cildin canlanması ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasında da son derece etkilidir.

Helios III sahip olduğu avantajlı özellikleriyle maksimum düzeyde etki sağlarken, işlem sonrası komplikasyon oluşma riskini minimuma indirger.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp